Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

GREECE ATTACKS PT 1

Σε αυτό το άρθρο θα υπάρξει μια μικρή αναφορά στα συγκροτήματα που προσέφεραν αλλά λίγο και άλλα πολύ στο οικοδόμημα του ελληνικού μέταλ. Η αναφορά θα ξεκινήσει από την δεκαετία του 80 και θα σταματήσει στην τρέχουσα περίοδο που διανύουμε....



Spitfire: Η μπάντα που με το κλασσικό heavy metal της άφησε εποχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό .Μακράν η πιο επιτυχημένη μπάντα των 80ς μαζί με τους Flames. Μάλιστα το μοναδικό μέχρι σήμερα άλμπουμ τους άφησε τα σημάδια του μέχρι και στο billboard Chart της Αμερικής κάπου στα μέσα εκείνη της δεκαετίας .Ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός του τραγουδιστή του γκρουπ Ντίνου Κωστάκη και έκτοτε το μόνο νέο που έχουμε από εκείνη την εποχή είναι η ύπαρξη μιας ζωντανής ηχογράφησης στο Ρόδων κάπου στις αρχές του 90 και έκτοτε σπάνια live.Ακόμα περιμένουμε το 2ο άλμπουμ της μπάντας..
Discography: 1986-First Attack 1990-100%live

Μάλιστα είχαν την τύχη να παίξουν ως support μπάντα δις στους Iron Maiden και μάλιστα στους Saxon όταν οι τελευταίοι είχαν επισκεφτεί την χώρα μας το 1986.





Vavel: Μια λιγότερο γνωστή μπάντα που ξεκίνησε από τον Βορρά και το 1985 κυκλοφόρησε το υπερσπάνιο πλέον σήμερα και εξαιρετικό Vavel. Μια μπάντα που χάρις στις φανταστικές μελωδίες και τα εξαιρετικά keyboards ηχογράφησε κατ’ εμέ το καλύτερο άλμπουμ που βγήκε ποτέ από αυτή την χώρα .Το δεύτερο τους άλμπουμ αν και κυκλοφόρησε επίσημα το 2003 δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να πλησιάσει την μαγεία του προτού .Φανταστείτε ότι ούτε οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το αριστούργημα τους

Discography: 1985-Vavel 1988-2003-The Second Death



Northwind: Από τον Βορρά προέρχονται και αυτοί οι μουσικοί οι οποίοι στο πρώτο τους άλμπουμ έδειξαν τις σαφείς επιρροές τους από Led Zeppelin και Thin Lizzy ηχογραφώντας ένα πλέον σπάνιο βινίλιο, δείχνοντας έτσι ότι και η Ελλάδα ξέρει να ροκάρει και μάλιστα σε full-speed .Επόμενο τους πόνημα ήταν το Mythology όπου καταπιάστηκαν με την ελληνική μυθολογία και άλλαξαν το ύφος τους τείνοντας περισσότερο προς το καθαρόαιμο heavy metal.. Έκτοτε όμως τα σημάδια τους εξαφανίσθηκαν κάνοντας τους οπαδούς τους να αναρωτιούνται τι απέγιναν τελικά..

Discography: 1982 Northcomin' 1987 Mythology



Rust:Συγκρότημα το οποίο επηρεάσθηκε από το heavy μέταλ τον Accept και έβγαλε έναν εξαίρετο δίσκο όπου η μελωδία και το συναίσθημα ξεχειλίζουν σε κάθε ακρόαση .Έκαναν πολλές ζωντανές εμφανίσεις δυστυχώς όμως κάποια μέλη αποχώρισαν στερώντας μας την χαρά να απολαύσουμε ένα 2ο άλμπουμ .Οι Rust είναι ακόμα εν ενεργεία και με μια επίσκεψη στο site τους http://www.rust.gr/ μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχουν επιστρέψει για τα καλά ......Αν έβγαινε και το πολυπόθητο άλμπουμ θα νιώθαμε όλοι πολύ καλύτερα..

Discography: ¨1990 Shoot them Higher (Προσφέρεται δωρεάν μέσω του επίσημου site τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: